School: Árd Mhór

An Aird Mhóir, Co. Galway
Pádhraic Ó Gleasáin

1. (continued from previous page)
    sé isteach dhá ceánn déag do choluir. chaith sé gráinní coirce ar an úrlár agus thosuigh siad-san gá piocadh. "Pioc do mhach asta sin" adeir an fear.
    "Tá sé sin luath go leór adeir an sean-fhear. "Nuair atá an coirce i ngar a bheith ithte tosnuigheann sé seo ag buaileadh an chuid eile. Agus d'aithnuigh an t-athair ansin a mach agus chuaid an beirt amach slán abhaile an lá sin.
  2. VII
    Bí mininstéar ann fadó agus bhí cat aige agus níl aon áit a dteigheadh sé nach mbíodh an cat in einfeacht leis. Nuair a bhíodh sé ag ithe a briocfeasta agus a dhínnéar agus a shuipéar léimfeadh an cat suas an taobh eile de ag ithe ar an mbord. Chuir sé fios ar daoine ualsle chun dinnéar mór a thabhairt dóibh agus nuar a bhí an dinnéar
    Tomás Breathnac
    Caladh Mhaínse, Co. Galway