School: Árd Mhór

An Aird Mhóir, Co. Galway
Pádhraic Ó Gleasáin

1. (continued from previous page)
    áon fhoghluimh ar Thomás agus níor thug sé fá déara go riabh an fear a bíodh san teach leís imthighe chuaidh sé amach agus connaich sé an fear seo ag rómhar ar an toabh eíle de'n cránn act maith go leor fuair sé féin pota óir freisin ann.
  2. Bhí fear í gCiarraighe fadó agus bhí teach mór aige. Do phós sé bean óg agus bhí siad an bhocht agus ní raibh rudh ar bith acu. Do bhí seomra sa teach mór agus bí fear le feiceál an. Oidhche amháin bhí siadh istigh sa seomra ag an teine. Tháinig fear isteach seomra agus culadh saighduir ar agus claidheam sios le na taobh aige. Gloidh sé amach arta agus seas sé suas le taobh a phicthuir a bhí ar an mballa. Ba é sin sean athair an fir a bhí
    Feichín Ó Flaithbheartaigh
    Bairbre Ní Cualáin