School: Ballinafad

Ballinafad, Co. Galway
Mrs Ruane

1. (continued from previous page)
    Bha shin é an bhris ba mhó a bhí ag Connamara an teach ósta sin a dhóghadh ba an-bhreagh an teach é agus bí sé ag tabhairt neart airgid isteach go Connamara agus ba mhór an feall é a dhógád. Ní feicfear a leithead de theach ósta i gConnamara arís go bráth agus níl ann anois acht na sean bhallaí dóighthe .
  2. Bhí Seán Ó Lallaidh ag rith an phost do Thomás Máirtín o Balla-na -hinse go Gaillimh agus dhá siubhal agus théigheadh sé faoi dhó sa tseactmhain go Gaillimh agus ar ais arís an lá céadhna, agus ní raibh ann an tam sin ach sean bhóthair donna agus béigin dó an chuid is mó don bhealaigh a dhul trí slíabh. Acht tar éis bliadhain nó mar sin fuair sé capall,
    Máire Ní Mháille