School: Ballinafad

Ballinafad, Co. Galway
Mrs Ruane

1. (continued from previous page)
    Tá áith ann ar a dugtar an gáirdín bhéag. Tá áith éile ann ar a dugtar an curach mar tá go leor clocha móra ann. Aith éile ar a dtugtar an poinnte mar tá sé sinte amach sa loch. (4) Aith éile ar a dtugtar an gapaidhe buidhe seo é an fáth a tugadh an t-ainmh sin air mar tá créafógh buidhe ann. (5) Aith éile ar a dtugtar an tulach mar tá talamh árdh ann. 6. Tá gáirdín beag éile ann ar a dtugtar garrdha na tornóige air mar tá tornóg ann. (7) Tá cnocán éile ann ar a dtugtar an cnochán biorach mar tá sé an bhiorach. (8) Tá gairdin éile ann agus tugtar an gairdín ardh air mar sé an gairdín is fuidhe suas sa talamh. Tá cnocán éile ann ar a dugtar cnocán Máirtín gágach.