School: Cashel (roll number 11358)

Cashel, Co. Galway
P. Ó Lochlainn

1. Caiseal an t-ainm atá ar mo ceanntair féin. Tá go leor daoine ann. Tá suas le céad is tríocha teach i mo cheanntair. Tá sé cinn déag de bhailtibh ann, Sruth-Saile, Dún Ríoghacháin, Bun-na-hAbhann, Leiteanna Beag, Leitheanna Mór, Leitir Camus, Ceann Úr, Caiseal, Gabhla, Doire Soileach, Gleann Tuircín, Ros-Ruadh, Cluain-Aill, Tamhnach Bán, Ros Dubh agus Leitir Sionnaigh. Tá an fhairrge an- ghar do'n ceanntair. Tá go leor loch agus aibhneacha ann: seo cuid aca Abha Mhór agus Abha Ghabhla, Loch na Mealla Bhreaca, Loch an Tairbh Dubh. Tá an ceanntair seo suidte i n-Iarthar Conndae na Gaillimhe. Tá cnoc deas ann 'sé an t-ainm atá air Cnoc Caisil.
    Cashel, Co. Galway
    Nóra Ní Cathain