School: Cashel (roll number 11358)

Cashel, Co. Galway
P. Ó Lochlainn

1. Áit Ainmneacha.
    Seo iad cuid de na h-ainmneachaibh atá ar cuid de na garrbhaibh, cnocaibh, agus aill agus carraigeachaibh i Sruth-Sháile.
    Aill: Aill Mhicil Uí Éamoinn, All an Eidhinn, Aill Riabhach, All Tiobóid Áll na nGabar, Aill Phádraig de Bhúrca, An Túr.
    Cnoca: Máimín an Uathbáis, Doire Uí Bhuilt, Cnoc na Seithe, Caorthann Mór Broc Árd Breac Leacaí, Garrdhaí Garrdha Pheigin, Garrdha Nuadh, Gáirdin Máire na Mhilleadh Garrdha na Thaca, Gardha Thomais Garrdha Pháirteach, An Feileóg, An Bainnseóg, Cnocán an Lín.
    Carraigeacha Mara: Carraig a Mara, Carraig an Róin, Carraig an Ime, Capaillí Cor an t-Snamh Cor na mBráthar Cor na Ceapaidhe.
    Gleann Glas: Deirtear go bhfuil fathach curtha i nGleann Glas agus shil na sean-daoine go raibh ór in a uaigh agus chuadar a' toruidheacht. Bhí buidéal sa gcónra agus bhí rud éigin istigh ann. Dhoirteadar braon de ar an gcorp. Craith sé é féin. Braon eile agus dhirigh sé é féin. Ní dheaca siad níos fuide ach ritheadar leó abhaile.
    Scrahallia, Co. Galway
    Máire Seóige