School: Maighros

Maíros, Co. Galway
Séamus de Brún

1. (continued from previous page)
    Tá trí sgóir bliadhain o shoin biodh posadh ins na tighthe. Nuair a bíodh an sagart réidh leis na faoisdíní deantaoí an posadh. Ní maith leis na mná éadach dearg a chaitheadh mar deirtear nach bhfuil sé áthamhail. Éadach gorm is fearr leo. Nuair a bhíos siad ag teacht abhaile tagann na comharsanaí amach rompu agus craitheann siad lámh leo. Dá mbeadh bean ann a mbeadh pisreoga aice d'fhiafróchadh sí biorán ort agus dá dtiubhradh bhéadh tú caillte roimhpe.
    Ta roinnt bheag pisreoga ag bainnt le posadh. An chéad duine aca a thiocfadh amach an doras Thigh an Phobail sé an chéad duine aca a bhéadh caillte.
    Ainm: Mícheál Mac an Iarla,
    Seoladh: Leitir Árd, Caiseal.