School: Maighros

Maíros, Co. Galway
Séamus de Brún

1. 5. Bhí triúr fear ann fadó, Táilliúr, Gabha agus Gréasuidhe. Lá amháin dubhradar go ngabhaidís amach ag iascach agus chuaidh. Ní raibh siad i bhfad amuigh nuair a d'eirigh gála mór. Tháinig an-fhaitchíos orthú agus dubhairt siad go mba cheart dóibh paidir a radh go dtiubhradh Dia slán abhaile iad.
    Dubhairt an Gréasuidhe agus an Táilliúr go raibh a gcuid paidreacha dearmadaí acu fhéin. Dubhairt an Gabh annsin go mb'fhada cheana ó dubhairt sé fhéin aon phaidir acht mar sin fhéin go n-abróchadh sé ceann agus thosuigh sé.
    'Ó a Dhia láidir cuidigh linn, níor iarr mé tada cheane ort le seacht mbliadhna agus má chuidigheann tú linn anois ní iarrfaidh mé tada ort go ceann seacht mbliadhna eile.
    Cáit Ní Dhonnchadha
    Maíros, Co. Galway