Scoil: Gleann Mhic Mhuirinn (uimhir rolla 14788)

Gleann Mhac Muirinn, Co. Galway
Nóra, Bean Mhic an Iomaire

1. pianta phrogadóir go déo.
    ___________________________
    Go mbeannuighetear dhuit a ‚Phaidir Gheal, go mbeannuighthear dhuit féin . Cá'r chodail tú aréir , mar chodail mac Dé . Cé gcodhlóchadh túanocht , mar chodail na boicht . Cé h-é sin romhat, Corp Chríost . Céard iad sin do dhiaidh ,na h-aingle , Brigid is a brat , Muire is a mac, mac De is a dhá láimh gheala that timcheall ar an- anam arís go maidin.
  2. Go luighid le Dia , go luighidh Dia linn, Ná'r luighidh muid le olc, is ná'r luighidh an t-olc linn. Cheithre postaí ar mo leaba , cheithre aingle ortha sgartha, a cúmhdach is a gárdáil ar n-anama is má fhághaim -se bás as seo go maidin, go ríoghacht glórmhar na
    Máire Seóighe Ní Chonnghaile
    Cnoc Aduaidh, Co. Galway