School: Gleann Mhic Mhuirinn (roll number 14788)

Glenicmurrin, Co. Galway
Nóra, Bean Mhic an Iomaire

Gleann Mhic Mhuirinn | The Schools’ Collection

(continued from previous page)

A bhanríoghan phárthais freagair is fóir orm tabhair mar athchaine an aithríghe dóir dhúinn. Coinnigh dhom cúl- rúin, is a stórach,seachain mé ar an diabhal is ar a chongar. Na seacht bpeacadh marbhtha nár leigid tú in mo ghoire ná in mo ghaobhar. Go dtugadh tú m'anam go cathair Na Gloire. Is ámeán a thíghearna is a mhaighdean ghlórmar.

An Ais- éirghe bheag is feárr dhá ndubhairt aon dhuine ariamh.
Ó léigheadh leabhar Iosa Criost , mac Ríogh maith a crochadh Dia h-Aoine . Síneach É ar na córdaí míne . Fuair sé deoch nímhe mar dhualgas, dumlais , íobha, an dragúin shalach , míle buidheachas le mo thíghearna Dé,go ndeachaidh dhíobh san, gur leigheadh amach naseacht líonta abhí ag an diabhal fá dhaorsan.Gur thóigh sé suas iAd go pálás haomhtha,i n-áit a raibh céol , spóirt , siamsa. Aifrionn na gealaighe a b'ait í leó éisteacht.Ceólta beannuighte na n-aithreacha Naomhta

Máire Seóighe Ní Chonnghaile
Knockadoagh, Co. Galway