School: An Tulach (roll number 13148)

An Tulaigh, Co. Galway
Teachers:
Tadhg Ó Séaghdha Máire, Bean Uí Dhuigneáin

1. (continued from previous page)
    Tháinig sí isteach i gcró freisin thiar ins an Tráigh Bháin agus leag sé an cró agus marbhuig sí dhá bhó a bhí istigh ann.
    Bhí toirneach mór freisin ann san mbliain 1935 agus rinne sí díoghbháil mór freisin Mharbhuigh sí dhá ghamhain ar Mháirtín Breathnach agus marbhuigh sí go leór caoire thuas i gCloicre. Rinne sé báisteach mhór an oidhche sin freisin.
    Tiormach
    Tháinic tiormach mór bliadhain fadó agus níor fhás aon fhata acht fataí beaga. Bhí siad comh beag is gur béigin doibh bheith dhá n-ithe le spúnóga. Se an tainm a thug siad ar an mbliain sin ná Bliain an tSup.
    1. processes and phenomena
    Nóra Ní Churradhin