School: Cartúr Caol (Scoil Bhríde) (roll number 12945)

An Cartúr Caol, Co. Galway
T. Ó Cuinn

1. Tá Bóthar an Ríogh dul siar tré lár na háite agus deirtear go rinneadh é timceall 80 blian ó choin, bhí sagas casan achrannach ann roimhe sin agus muinntir an bhaile is mo a dheanfadh úasáid dhó. Da mbeadh duine dul go Gaillimh is soir le cladach a bheadh air dul dá mbeadh capall no bó aige acht má s ag siubhal leis fhéin a bheadh sé d'feadfadh sé dul soir an casan seó
    An Bóthar Nuadh
    I bfad théis Bóthar an ríogh bheith deanta seadh rinneadh an bóthar atá ag dul suas ar an sliabh in aice na sgoile; ní raibh casán fhéin ann roimhe sin agus sin é an fáth ar tugadh an bóthar nuadh air. Bhíodh caoi dul air anois agus arist nuair a bhíodh oibreacha ar bun.
    Bóthar an Chladaigh - Sin an bóthar a theigheanns ón bóthar nua go cladach
        1. public infrastructure