School: Sailearna (Buachaillí)

Selerna School, Co. Galway
Teachers:
M. Ó Catháin Bean Uí Chatháin T. Ó Séaghdha

bhlas dóibh mar gheall ar uisge Thobar na Buaidheartha a bheith curtha orra.
    Nuair nach bhfaca an rí aon cheó ag eirighe dhóib chuaidh sé féin síos ach aníos níor tháinig sé mar bhí sé sgállta. Nuair a chonnaic Inghean Rí an Domhain Thiar an cleas a bhí déanta bhí ríméad mhór uirthi agus phós sí féin agus an giolla a chéile agus bhí áit an rí aca as sin amach.
  2. Bhí fear fadó ann agus bhí sé ag 'uil an bóthar lá agus é sgrúdtha ("sgrútaí") ag a' tart. Chas fear dhó agus dubhairt leis a theacht isteach chuig an teach ósta go mbeadh pionnta acu. -Ní ghabhfa mé, adeir sé, mar tá an geall orm. -Ara teara uait, adeir an fear, nach cuma dhuit céard a dhéanfas geal nó geall? Isteach le mo dhuine bocht agus gan mórán dhá fhonn (fhún) air. Leagadh anuas pionnta chuige agus bhí sé ag 'uil 'ghá ól nuair a chonnaic sé an deargadaol thíos ann. Leag sé an pionnta ar an mbord agus amach leis agus níor ól sé aon deóir arís go neachaidh sé i dtalamh.
    1. products
    Pádraic Ó Cearra