School: Doireadh (roll number 12946)

Na Doiriú Theas, Co. Galway
Pádraig Ó Heidhin

1. (continued from previous page)
    leis dorúgha agus dúbháin. Chuaidh an mac ba shine ag iasgach in éindigh leis. Mharbhuigh siad go leór iasg. Chuaidh an mac ba shine thart agus bhíodh sé ag fágháil fataí nó rud éigin mar sin ar an iasg. Gach lá theighead duine de na mic ag iasgach. Nuair a dhíolfaidís iad (na h-éisg) gheobfaidís fataí agus rudaí nach iad ortha. Mhair siad mar sin ar feadh an ghorta agus bhíodar an-bhuidheach don Cheannaidhe
  2. An Tobairín Beannuighthe
    (Ag Doire an Fhiaidh, Casla.)
    Ar do bhealach amach dhuit tré bhóthar Leitir Muccú, tuairm is míle ón gCrois bhóthar tá an tobairín Beannuighthe. Tá teach Mhíchil Uí Chonghaola an-ghar dhó. Níl sé acht cúpla coisméag isteach ón mbóthar agus ní claidhe ar bith atá ar an méid sin de'n
    Doire an Fhéich, Co. Galway
    Úna Ní Conghaola