School: Doireadh (roll number 12946)

Na Doiriú Theas, Co. Galway
Pádraig Ó Heidhin

1. (continued from previous page)
    ag faireadh air. Tá mé cinnte go bhfuil sgéalta go leór eile ag baint leis an 'mBatterí' acht is deacair iad fhágháil cruinn ó na sean daoine atá i Rosabhíl anois.
  2. Sgéal Faoi'n nGorta.
    Ar an gCaorán fadó mhair bean a raibh deichneabhar mac aice in aimsir an Ghorta Mhóir. Gach lá annsin théighead an mháthair síos chuig an gcladach agus thugadh sí biadh cladhaigh aca lé n-ithe. Sa deire bhuail droch-mhisneach í. D'fhan sí in a codhladh an lá seo mar cheap sí nach mairfeadh a clann ar bheatha an chladhaigh.
    Tháinig ceannuidhe mála isteach an lá sin agus dubhairt sé leis an mháthair an mac ba shine a leigean in éindigh leis féin ag iasgach. D'imthigh leis an gceannuidhe agus thug sé
    Bairbre Ní Maoil Eoin
    Bean feirmeora