School: Doireadh (roll number 12946)

Na Doiriú Theas, Co. Galway
Pádraig Ó Heidhin

1. (continued from previous page)
    thaobh na laimhe clé dhó. Chonnaic sé bean ruadh ag déanamh air aniar ón loch. Deirtear gur lean an bhean chéadhna é cúpla uair roimhe sin. Bheannuigh sí dhó agus shiubhail sí tamall den bhóthar leis an sagart. Mharbhuigh sí an sagart dhá mhíle ó'n a theach féin. Tá sé ráidhte gurb é an diabhal a bhí innte. Tá an sagart curtha ins an ngarraidhe taobh thiar do theach pobail na Ceathramhan Ruaidhe agus tá leac an-mhór curtha ós cionn na h-uaighe.
  2. Sean-Tobar atá i gCliadhnach.
    Tá tobar ar aill i gClaidhneach agus tá sé ann le na sgóra bliadhain. Tá an tobar ar thaobh na láimhe deise den bhóthar ag dul Ó Chasla go dtí an Cheathramhadh Ruadh. Tá teach mór déanta taobh leis anois agus sí Máire Ní Aillín atá na comhnaidhe ann.
    Cladhnach, Co. Galway
    Peadar Ó Briain