School: Doireadh (roll number 12946)

Na Doiriú Theas, Co. Galway
Pádraig Ó Heidhin

1. (continued from previous page)
    ins an gcupán. D'fhiafruigh an rí an raibh aon duine thíos. Dubharadar go raibh bean siubhail ann. "Abair léi a dhul aníos" agus chuaidh sí. "Ó is fíor sin" adeir an rígh "ní thú a mharbhuigh mo chapall, agus ní thú a mharbhuigh mo chú, agus ní thú a mharbhuigh mo choileachín ruadh, and ní thú a mharbhuigh mo pháiste". Annsin thug sí léi biorán agus leag sí ar an dealg é. D'imthigh an dealg agus bhí sé chómh maith is a bhí sé ariamh. Las sé a bhean annsin i mbarrile tearra agus bhí saoghal breágh aige féin agus a dheirbsiúr uaidh sin amach.
  2. Mada Ruadh na Coille Glaise.
    Bhí rí ann uair agus bhí triúr inghean aige. Bhí cathaoir ag an rí agus uair ar bith a shuidfeadh sé innte agus impidhe ar bith a bhead ag teastáil uaidh
    AT0425: The Search for the Lost Husband
    Máirtín Breathnach