School: Doireadh (roll number 12946)

Na Doiriú Theas, Co. Galway
Pádraig Ó Heidhin

1. (continued from previous page)
    an mheadhon oidhche tháinig bean agus an oiread slabhraí timcheall uirthe. Chuir sí a tóin lé teine "iompuigh mé" ar sise D'iompadh sé í, nuair a ghlaoidh an coileach ar maidin d'imthigh bean na slabhraí léi agus fuair Domhnall chúig phunt eile.
    Dubhairt an ministéir leis annsin a dhul ag an tobar agus chonnaic Domhnaill an rud dubh ag siubhal amach le na thaobh ach níor bhac Domhnall leis agus fuair sé dhá phunt deich annsin. Dubhairt an ministéir leis an cró a ghlanadh, ghlan sé é. Tháinig an ministéar é féin isteach annsin agus thosaigh sé ag 'préacháil' nó ag páidreóireacht. Ba ghearr gur thosaigh an talamh ag crioth. "An bhfuil faithchíos anois ort" arsa an ministéir, "nil" adeir Domhnall. Bhí an talamh ag crioth go maith go ceann píosa. Annsin chuir an t-aidhbheirseoir a chloigeann aníos agus rug Domhnall ar ord agus bhí dhá bhualadh nó go ndeacha sé síos arís. Fuair sé chuig phúnt eile as sin agus chuaidh sé abhaile annsin agus cheannuigh sé cárr eile agus capall agus
    AT0650**: The Strong Youth
    Colm Ó Fagharta