School: Doireadh (roll number 12946)

Na Doiriú Theas, Co. Galway
Pádraig Ó Heidhin

1. (continued from previous page)
    suas go dtí taobh an chnuic agus bhí buidéal ann agus chuimil sé an stuf a bhí ann do chloigeann an mhada bháin agus bhí sé beo arís. Bhí sé féin, a bhean agus a athair go maith aríst go deó.
  2. An Leas-Mháthair Dona.
    Bhí fear ann uair amháin agus phós sé. Bhí inghean ag an mnaoi annsin agus bhí sí an-cheanamhail ar an inghean seo. Acht ba ghearr gur cailleadh an bhean. Annsin phós an fear seo arís. Tomás a b'ainm dhó. Bhí beirt inghean ag an mbean seo. Ní raibh grádh ar bith aici don leas-inghean. Fuighleach de gach rud a gheibheadh sí i gcomhnaidhe acht sa deireadh cailleadh an leas-mháthair.
    Annsin b'éigin don triúr inghean a dhul agus a mbeatha a shaothrú dóibh féin
    Brighid Bean Uí Conghaola