School: Baile Locha Riabhach (Clochar)

Loughrea, Co. Galway
An tSr. M. Proinnsias

1. Sniomh siar caol é cas suas maol é. Béidh an fear agamsa san mbruighinn seo amárach. Níl fhios ag bean an abhrais an Pilip O Rabharta é m'ainmsa.
    Stop a leanbh agus ná bí ag gol beidh ba mhaolra óig da mbleaghan ar maidin agus geobhaidh tú bainne.
    hóín mo leanbh
    hó ín mo laogh
    Tá mise i mo chodla is mo chuid olla dá sníomh mas mar sin é adeir maolra óg bheirim suas dibh an bhó bhainne is féarr ar bfheilm
    agus thug.
    Bhí sé ráidhthe go dtagadís ag iarraidh rudaí beaga ar iasachd.Tháinig duine acu isteach idteach ag iarraidh siosúr a bhainfeadh an ghruaig de gasúr seo mar d'iarr sé é.
    Lé teá mí ag iarraidh cab ochéile a bhainfeadh bárr na géille de'n mheageach.
    Agus ar thuigeadar é a Tomhais ar sibhse. Well is beag nar thuig is ort atá an te teireacht adeir fear a tighe leis dá mbeadhtá san mbaile mair a déarfeá deibheas.
    Tomás Ó Lochlann