School: Cillíní Díoma (roll number 15071)

Killeenadeema, Co. Galway
Uinsionn Ó Conáin

Baile Iochtar
    Tughadh an tainm sin air mar tá se ag bun sleibhe agus ta baile eile níos fuide thuas ná é. Sé an baile is lugha sa bparóiste é.
    Cathair a' Droma
    Tugadh an tainm sin air mar ta sé árd agus sórt baile mór a bhí ann fadó agus ar druim cnuic. Tá tuairim sé no seacht de thighthe ins an mbaile anois.
    Lochán
    Tugadh an tainm sin air mar tá lochán nó loch beag san áit agus bíonn uisge ann gach lá den blian. Níl aoinne ag fághail an phinnsiúin agus níl mórán Gaedhilge san áit.
    Ruadhán
    Tugadh an tainm sin air mar tá dath ruadh ar an gcré atá san áit. Tá sé ag leathnú thar talamh idir Léim Conn agus Cillíní Dioma Locán agus Páirc an Iarla.
    Prionnsíos Ó Conáin
    Seán Ó Cléirigh