School: Cillíní Díoma (roll number 15071)

Killeenadeema, Co. Galway
Uinsionn Ó Conáin

1. Gloine Poitín.
    Deir glagairidth liom-sa gur follaine 'a tuirge laoí tá ré gan bhalb gan bhlas nó gan bhrigh deir cléisidh nach gcuireann sé daoine ar misge acht gheall mé gan deor a bhlasaint a choidhche beadh raogha agus ragairt ag gutdhe agus ag bagartr ar uisce na coróinne ní thabhrainn tróinín gach lá is gach oidhche go bráth is a choidhche ní shéanfardh mé gloinne do faoch a foitín.
    Curfá
    brú ré mo dhúil é, ré sólas mo shúil ê Mo Raibhreas mo lón é miair acá gan phiginn. Mo léas ar gach león é mo shines agus mbrón é 'sé beatha an dómhain é mo gloine Poitín.
    Tá Francach boit sásta ag ól a chuid fíona le agar tá'n Germanach ruibh in a ghlóir tá'n Sasanach sanntach go ri-ghiuidhe ag caomeadh má tá sé lá gan deco dá beóir
    Ach biodh ag gach duine a dheoch in a gloine is cuma má's lean é, más beoir é ná fírn acht a shalaigh mo dorn s'a a coidche le córn scht córn maith measamhail do sgaoth a roitín
    Prionnsíos Ó Conáin