School: Cillíní Díoma (roll number 15071)

Killeenadeema, Co. Galway
Uinsionn Ó Conáin

1. Na ceardáin.
    Tá dhá ceardáin ins an gceanntar anóig tá ceann acu i gcubharfhúar agus tá cena eile i mbúaile. Micheal Mac Giollarna an g-ainm atá ar an ngabha atá ins an gceanntar agus Mairtín bhreanthnach an i ainm atá ar an ngabha eile. Tá an chearda atá ag Michael ar thaobh an bhthar mhóir agus tá sruthán in aice leis. Is cheardáin dínn cláracha é.
    Tá an ceardáin atá ag Mairtín ar thaobh sean bhoithrín agus ta dínn tuighe air.
    bhí athair Micheal ina gabha roimhe agus a shean-athair freisin.
    Nil ach áir teine amháin san dá cheardáin. Seo abrir an dhéanann sé táobh amuigh den cheardán nuáir a bhíonn sé ag deisiú roth in aici leis an srutháin.
    bhí cearda síog in aici le[?]ahit án Phuist agus bhí Séan O Dugáin in a ngabha ann. bhí ceann eile an áir atá beat Uí Giollarná in a comhnuidhe anois bhí Seán Ó Giollarná in a gabha ann bhí ceann eile an áit atá Michéal Ó Fhloinn in a chomhnuide anois.