School: Cillíní Díoma (roll number 15071)

Killeenadeema, Co. Galway
Uinsionn Ó Conáin

1. (continued from previous page)
    to bleed. He began to close it again and the voice told him to rub a fist of clay of his nose so he did and the blood stopped. The voice told him again that your son Tom Quirks will get the pot of gold.
  2. Bhí bean ann fadó agus oidhche Shamhna dhéin sí cleas in ainm an diabhal. Nigh sí a léine agus chuir sí leis an teine é chun triomadh. d'fahg sí annsin é agus chuaidh sí a codhladh agus ar dho dheag san oidhche tháinog fear isteach agus bhi sgian aige. D'fág sé an aguan aran ngeataoir agus d'iompuigh. sé an leine a bi ar an gcathaoir. Chuaidh sé amach aríg agus dhearmad sé an sgían a tabhairt lig. Cuaidh si go h-India agus dén cúpla bhlíadhna. Tainig sé abhaile aríg agus phós sé an bhean seo fuáir sí an sgían ar an g cashaoir agus chuir sí siós i dtótn a bosca féin é déon tamall beag bhí an fear ag lorg rud eicint san mbosca agus fúair sé a sgián. fein agus bhí a ainm sgríobhtha air agus mharbhuigh sé an bhean.