School: Caisleán Uí Dhálaigh (roll number 4509)

Castledaly, Co. Galway
Seán Ó Croithín

1. (continued from previous page)
    eadh lá de mí Eanair. Sin é an lá a tháinig na trí righthe go ár Slánuightheór i mBeitil. Bíonn lá le Brighde mar lá saoire ar an dara lá de mí na Feabhra. Bíonn sé againn in onóir do Naomh Brighid mar "Muire na nGaedheal" a tugadh uirrí. Ní bhíonn an Carraghas an t-am céadhna i gcómhnuidhe. Seasann sé ar feadh ceathra lá. Bíonn sé againn in onóir do na ceathra lá a chaith ár Slánuightheór sa bhFásach.
    Bíonn Lá 'le Pádraig againn ar an seacht-déagadh lá de Márta. Lá saoire náisiúnta is eadh é. Sin é an lá a fuair Naomh Pádraig bás. Thug sé an creideamh fíor go h-Éirinn. Bíonn Céadaoin na Liaitridh aguc Domhnach na Cailce againn san g-Carrathas. Cuirtear luaithreach ar na daoine an lá sin. Ar Aoine Ceásta céasadh ár Slánuightheór. Bíonn sé againn indeireadh an Charrathas. Bíonn Domhnach Cásca againn an lá deireannach do'n Carrathas. Bíonn sé againn in onóir do ais-éirigh Críost ón marbhadh. Bíonn lá
    Máire Ní Mheachair