School: Caisleán Uí Dhálaigh (roll number 4509)

Castledaly, Co. Galway
Seán Ó Croithín

1. (continued from previous page)
    tharraingt agus madadh mór ag rith in a dhiadh. Ní fhaca aon duine thart annseo é acht chonnaic daoiine fadó é.
    Tá an Bhean Sidhe lé cloisteál siar in Ialartan freisin, agus is bean bheag í agus bíonn éadaig dearg uirri i gcómhnuidhe, agus is í an bhean is measa a bfhaca tú ariamh agus tá sí ann chriosta ar fad.
    Chualaidh mé go raibh fear síos i mBaile Bacach agus chuaidh sé suas go dtí an Bhean Sidhe agus dubhairt sé rud eicint leithe agus bhuail sí é agus dfhág sí áit a ciúg meár ar a éadan.
    Bhí fear eile agus bhí sé ag teacht abhaile ón mbaile mór agus nuair a bhí sé ag teacht siar ag áit d'arbh ainm Lios-a- D'ultaigh ag teach Cuinnigim agus bhí sé ar rothar agus tógadh ón rothar é agus fágadh síos san abhainn é. Tógadh suas arís é agus tháinig sé siar go dtí an séipéal agus casadh air muc dhubh. Tá muc dhubh
    Mairead Ní Mhaoláin