School: Clochar na Trócaire, Cinn Mhara

Kinvarra, Co. Galway
Siúracha na Trócaire

1. Is beag feirmeóir dá laighead á chuid nach bhfuil prátaí aige mar is íad na prataí na barraí is mó á bhíonn cuid maith airgid asda.
    Tá prátaí ag fás im' cheanntar cómh maith le h-aon cheanntair eile in Éirinn, mar tá barraí na bpráiti go righ mhaith ann. Bíonn súas le trí nó ceithre d'acraí fé phrátaí ag feirmeóirí mo cheanntair gach blían. Bíonn níos mo prátaí ag feirmeóirí mo cheanntair blíanta thar blíanta eile.
    Déineann m'athair an talamh do réidhteach é féin. Déineann sé an talamh do threabhu ar dtúis le céacta agus deineann sé an talamh do chur í ndriollaí le rán. Cuireann sé cuid mhaith aoiligh síos ins na driollaí sar á cuireann sé na prátaí. Déineann sé na driollaí ana tiúgh í gcómhnuidhe í dtreó is go bhfasfhadh na prátaí go maith.
    Fadó baineadh úsáid as céachta adhmaid mar ní raibh aon céacta iarainn acú. Tá cuid maith díbh le feiscint
    Máire Uí Laoghaire
    Pádraig Uí Laoghaire