School: Cill Éinne (Killina) (roll number 12818)

Killinny East, Co. Galway
Máire C. Ní Ghríobhtha

1. (continued from previous page)
    Bruinn go deagh-thapa, mar tháinig realtóg ar speir agis bhí sí trí la sadh. Chauidh sí faoi na dídéan dhá-réag do h-asboil.
    Bhí údás ar an meid sin agus ba é s ud fear a bhreatha.
    Chaith mo Shlánuightheóir an lá údar dhá mhairseál idir fearaibh ó Herod go Piólat Céas agus é dá lasgadh.
    A gCluinn sibh mé a dhaoine - ná bígí aon oidhche feasta gan smaoineadh ar Pháis Chríost agus abraigí bhur bpaidreacha le sibh a sábháil ar droch-ghníomharcha agus go speisialta ar an bpeacadh.
    Chuaidh táirní mmaola in a lámha agus ní áirmhin ar a cheann, an crann (coróin?) spíonta ar a cheann naomhtha agus é ag iomchur na croiche.
    D'Fhullaing Sé go Fírinneach na cuig míle buillí sábhail chona daonna agus gach mall a smaoinimíd ar Mac Mhuire
    Ámén
    Tomás Ó hEidhin