School: Dubhras (roll number 6319)

Doorus, Co. Galway
Seán Ó Mearacháin

1. (no title) (continued)

Tá cúpla toibreacha beannaithe timpeall . . .

na bhFear agus codhluigheann siad ann an oidhce sin.
    Fágann siad rudaí in a dhiaidh mar tá iomáigh Naomh Ciarán. Bhí fear ann fadó agus bhí sé ag dhul go dtí áit eile ar turas agus do bhí buidéil bhainne in a phóca aige agus nuair do bhí sé ag teacht amach thar chlaidhe do tosuigh an bainne ag dóirte agus dubhairt sé "Tá sé cómh maith (?) liom fanacht san áit ina bhfuil mé". Bhí an fear seo caoch agus do codhluigh sé i Tráigheacht agus bhí radharc aige ar maidin.
    Tá tobar Bricáin i bPáirc-Mhór acht níor cualadh (?) ariamh gor leigheasadh aon duine mar ní téigheann aon duine ar turas ann. Tá ceann eile i Cinn-Turla Tobar Dúnáin agus do leigheasadh daoine annsin. Deirtear gor b'iad (?) seo Ciarán, Dbricán, agus Dúnáin atá ag tabhairt aire (?) do Dubhros.
    Máire Ní Ghloinn
    Doorus, Co. Galway