School: Dubhras (roll number 6319)

Doorus, Co. Galway
Seán Ó Mearacháin

Nil mórán ainmhithe allta ins an ceantar seo . . .

Nil mórán ainmhithe allta ins an ceantar seo. Níl an acht an girrfhiadh agus an coinín agus an Madadh Ruadh. Itheann an madadh ruadh na cearcha agus na sicíní. Ítheann an coínín an cabaiste. Tá an Sionnach coseamhail le mada aht níl an mada comh glic leis an Sionnach.
    Ta leigheas i teanga an Sionnach
    Da mbeadh dealg in do cos agus teanga an mada Ruadh a cuir leis do leigheasach sé é. Bhionn an Mada Ruadh istigh i pluais s alo. Bhíonn an coinín agus an girrfhiadh thiós faoi'n talamh. Bhíonn a súilí ar osgailt ag an girrfhiadh agus é in a codhladh.
    Máighread Ní Eidhin
    Doorus, Co. Galway