School: Dubhras (roll number 6319)

Doorus, Co. Galway
Seán Ó Mearacháin

1. (no title) (continued)

Bhí fear ann fadó agus ní phósfadh sé aon bhean . . .

(continued from previous page)
    Cuireadh fios ar an Sagart dó agus nuair a tháinic sé thug sé an Caoimíneach Naomhtha dó. Bhíodh an fear dhá rádh i gcómhnuidhe.
    D'fhíarr an Sagart ar an bhean céard a bhí sé ag rádh agus dubhairt sí tá sé ag rádh go bhfágtha sé an talamh agam agus an oiread is an oiread eile dá mbéadh sé aige.

Bhí triúr fear ag iascaireacht uair amháin . . .

Bhí triúr fear ag iascaracht uair amháin agus thuit fear amháin aca amach ins an fairrge agus bhí sé ag bathadh agus cuir an fear a bhí san mbádh [> mbád] a slát iascreach amach aghus cuir sé isteach ina shúil é.
    Tháinich sé isteach ins an mbád agus nuair a chuaidh sé abhaile cuaid sé go dtí an dochtóir agus cuir an dochtúir go dtí an h-oisbíde[al] é. Cuaid sé go dtí an h-oisbídeál agus cáil sé a suil.
    Nuair a tháinich sé amach ó'n h-oisbídéa[l] cuir sé an dlighe ar agus bhí sé ag iarraidh dhá céa[d]
    AT0155: The Ungrateful Serpent Returned to Captivity