School: Naomh Breandán, Gaillimh

Galway, Co. Galway
T. Mac Eochaidh

1. (continued from previous page)
    agus d'fógair sí ar Patch nach seasfadh sí i bhfad eile. Is gearr gur dtáinic fear a phósta agus é ag marcuigheacht ar asal. Cheangal sé an t-asal amuigh ar a'tSráid dho sgiach. Bhain sé leitit aníos as a'mála agus sheas sé ag doras agus shín sé an leitir isteach sa doras. D'éirigh an tSean bhean agus rug sí ar a leitir. D'fosgail sí í agus bhí seic £2 innte. Anois adeir Patch nár dhubhairt mé lear go mba goire cabhair dé ná an doras. Ní abróchaidh mé faic no go sinseáilfeadh mé an seic. Ghabh sí amach ag an siopa. Ba goire gur tháinic sí ar aid ag Patch. Abróchaidh mé coidhchin gur goire cabhair Dé ná an doras.
    T. Mac Eochaidh
    Máirtín 'ac Cúlshléibhe