School: Naomh Breandán, Gaillimh

Galway, Co. Galway
T. Mac Eochaidh

1. (continued from previous page)
    ghabhar i n-áit an fhir mhairbh. Tháinic na gárdaí agus chuaidh siad síos ins an bpoll agus nuair a chonnaic siad an dá ghabhar thosuigh siad ag gáiridhe agus d'imthigh leo. Chuaidh an t-amadán go dtí an áit a raibh an t-ór agus fuair sé go leór óir ann agus bhí siad saidhbhir uaidh sin amach.
  2. Bhí fear ann fadó agus bhí sé ina chomhnuidhe i dteach é fein agus a mháthair agus bhíodh solas faoi'n leabhaidh chuile oidche. Oidhche amháin bhí air a dhul go Gaillimh ag ceannacht rudaí. Chuaidh sé ann agus bhí sé ag teacht abhaile nuair a d'éirigh rud ar an mbothar roimhe agus shíl cic a thabhairt dhó ach d'imithigh sé uaidh. Is gearr go dtáinic cú mór agus bhí sé ag imteacht roimhe go deo nó gur shíl sé é a bhualadh annsin d'imthigh sé. Is gearr i n-a dhiaidh sin go bhfaca sé bairille ag damsadh ar an mbothar agus is gearr a bhí (sé) ann nuair a shíl an fear cic a tabhairt dó. Is nar thuit an fear as a sheasamh agus bhí sé go dona go ceann míosa.
    Pádraig Ó Bhailis