School: Cill a' Ghaimhrín (Killgevrin) (roll number 12002)

Kilgevrin, Co. Galway
Proinsíos P. Ó Doláin

1. Cúpla mile nó mar sin ó'n aith in a bhfuilim in mo chomhnuidh tá áit dar b'ainm (Kilcloonach) in a bhfuil roilig. Tá sé suidhte ar an taobh cle de'n bótar (Kilcloonac) nuair a bhíodh duine ag dul go Tuaim agus tá tuairm acra amháin ann. Ta cumha cearnóga air agus bhí an cuid is mó de's na daoine a fuair bhas ins an gceanntar seo curtha ann. Nior cur siad na paiste gan baisteá ann mar ins liseanna chuireadh siad. I lár an roilig tá sórt uaigh agus tá cnámha le feiceal istigh ann. Tá sean fotaracha caisléan agus sean fotracha seipéal le feicheal in aice an roilig agus tá umar uisce beannuighthe ins an aith a raibh an seipéal.
    Stiopháin Mach Chinnéide Tonmhaoghal a innis dom é
    Brighid Nic Chinnéide