School: Cill a' Ghaimhrín (Killgevrin) (roll number 12002)

Kilgevrin, Co. Galway
Proinsíos P. Ó Doláin

1. (continued from previous page)
    míle no mar sin uaidh. Nuair a bhí na clóca caiteadh aige. Do théigeadh an fatach amach iris ag bailig clóca eile agus nuair a bhí na clóca caiththe aige do theighead sé amach iris agus sin é an obair a bhí le deanamh aige.
    Bhí go leor cailleacha ann san am fadó. Bhí cailleach ins an ceanntar i dTuaim agus bhí sí ag goid bainne i gcomhnuide. Gach oidhche do leig sí na ba isteach ar an móinfhear. Ní raibh aon duine indhon coirce a gearradh comh maith leithe. Do cuir sí an coirce ins an t-earrach agus do bhaineadh sí é i mí Iúl.
    Brigid Nich Chinnéide
    Stiophain Mach Chinnéide