School: Cill a' Ghaimhrín (Killgevrin) (roll number 12002)

Kilgevrin, Co. Galway
Proinsíos P. Ó Doláin

1. (continued from previous page)
    aimsear é na h-eanlaith a beith ag eitilit go h-iseal agus nuair a bíonn siad ag eiribe go hard sin comara deag aimsir mar bíonn na méabróga ag eiribe go hard agus teifeann na h-éanlair in a ndiaid. Nuair a bíonn droc-aimsear ag teact bíonn an car in a suide in aice na teinnead agus uaireannra ag dul suas ar admad bíonna beidirig ag rir anseo agus annsúid in na páirceanna ó na cuileóga. Nuair a bíonn an spéír dorca agus néabra móra ann bíonn báisreac nó tóirmeac ag teact. Comarra eile nuair a bíonn na cnuic faoi ceó. Nuair a bíonn siad glan soiléar bíonn cosamlacra deag aimsir ann. Comarsa báisrige é an dearac a beir ag teact amac ar fud an tige agus an suaire ag tuirim. An áit a bíonn feoil i siopa bíonn an urlár fluic taob tíos de. bíonn píonca i bfíacla agus cnámac daoine freisin. Máire Ní Mainnín. Padraig Ó Mainnín Cónmaol
    Máire Ní Mhainnín
    Pádraig Ó Mainnín