School: Cill a' Ghaimhrín (Killgevrin) (roll number 12002)

Kilgevrin, Co. Galway
Proinsíos P. Ó Doláin

1. Bíonn go leor féilí againn i rith na bliadhna agus seo cuid aca - Lá Fhéile brighde, lá fhéile pádraig. An inid, Máirt hinide an carrghas Ceadaoin na luaithridh Deardaoin na comaoine, Aoine a cheasta Satairn agus domhnach Cásga Domnach agus Luain cingcise lá cuirp críost lá féile Peadar agus Pól lá féile Seáin, lá féile Muire feile micil feile martan lá Samhna lá agus oidhche nodhlag lá féile Stiopáin Oidche cinn bliadhna Oidhche nodlag beag.
    Bíonn lá féile brigidhe ann ar an gcéad lá d’Feabhra ar an oidche sin do theigheadh na bauchaille óga agus na fir móra thart leis na brigdeogaibh. Do bhídís ag seinm ceoil
    Máire Ní Chraith
    Padraig Mac Craith