School: Cill a' Ghaimhrín (Killgevrin) (roll number 12002)

Kilgevrin, Co. Galway
Proinsíos P. Ó Doláin

1. (continued from previous page)
    ní thiubhraidh tú aon freagra dó ach thosuigh ag feadghail. Nuair a tháinic lá na cúirte do bhí an breitheamh ag cuir go leor ceisteanna ar an mbuachaill. Níor thug an buachaill aon áird do ach thosuigh sé ag feadghail Cheap an breitheamh go raibh sé as a meabhair agus dubhairt sé leis an bhfeilméar. "Tá an buachaill seo as a meabhair cén fáth ar cuir tú ag obair é. Leigeadh an buachaill saor agus taobh amuigh de teach an cúirte casadh an dligeadóir a thug an comhairle do leis "Anois" ars an dligheadóir beidh ort go leor airgead a thabairt dom ar son an chomhairle sin a tug me dhuit níor tug an buachaill aon freagra do ach dimthigh sé leis ag feadghail.
    AT1585: The Lawyer's Mad Client
    Micheál Mac Crait