School: Cill a' Ghaimhrín (Killgevrin) (roll number 12002)

Kilgevrin, Co. Galway
Proinsíos P. Ó Doláin

1. Sgéal Grinn.
    Uair amháin do bhí buachaill ag dul thart ag iarraidh oibre. Sa deireadh fuair sé é ó feilméar. Do shocruigheadar eatortha an meid airgead a gheobhadh an buachaill gach seachtmhaine agus an t-achar a n-obróchadh sé don feilméar. Níor mhaith leis an buachaill an méid ná an sórt bíadh a bhí sé ag fághail agus dimthigh sé leis thar éis seachtmhaine. Do chuir an feilméar an dlighe air nuair nár coinnigh sé leis an socrú a ndearna sé. Chuaidh an buachaill chuig dligheadóir chun a comhairle d'fághail "Anois" ars an dligheadhóir "nuair a cuirfidh an breitheamh ceisteanna ort
    AT1585: The Lawyer's Mad Client
    Micheál Mac Crait