School: Crois Bhóthar

Pollacorragune, Co. Galway
Eibhlín Ní Bhreitheamhan

1. Déanaim slabhraidhe de nóiníní sa mbaile. Ar dtús piocaim a lán nóiníní. Annsin gheibhim dhá nóinín agus cuirim poll ins an ngas i gceann aca. Cuirim gas an chinn eile ins an bpoll. Leanaim ag an obair sin go mbíonn slabhraidhe fada déanta agam. Annsin cuirim an dá nóinín a bhíos ag gach ceann an slabhraidhe lé na cheile agus bíonn an slabhra críochnuighthe annsin.
    Boys in this district make cradle birds. First they make a frame of two alder sticks and two sally sticks. They put holes in the two alder sticks, point the sallies and stick them into the
    Languages
    Máire Ní Mhainnín