School: Cros-Bhóthar (roll number 14688)

Pollacorragune, Co. Galway
Seán Ó Maoláin

1. An Phaidirín
    i) Comhartha na Croise. In ainm an Athair agus a Mhic agus a Spioraid Naomh Amén.
    ii) An confitéor anseo: Creidmuid a Dhia go bhfuil tú anseo i lathair, go bhfuil tú ag féachaint orainn go bhfuil tú ag éisteacht linn, go bhfuil fhíos agat ar an uile smuintú adhraimud agus onóraimud thú admhuighmuid gur tú ar gcruthuightheóir ‘s ar n-árdthighearma agus i slighimid sinn féin go h-iomlán faoi do smacht.
    iii) Cuirimid sinn fein i bhfiadnaise dé bheirimid moladh mór agus buidheachas duit faoi gach tiodlacadh agus grásta dá dtug tú dhuinn ó oidhche ar mbeirthe go dtí seo cláthair agus go speisíalta ar dtabhairt slán ó chodladh na hoiche aréir. Ofráilimid duit a thighearna ag gcorp ar n-ainm. Ar gcoidhte ar n-intinn agus ar n-uile smaointú a n-oileann do ghlór is d’onórachaí féin agus tá siul again le congna an Aoin Mhic Iosa Críosta gan aon nidh a déanamh ar an saoghal seo a chuireas fearg ort arís go bráth.
    iv) Ó áthigearna mar nach b’fuil fhios again dul ag codladh dunn a n-eireodh muist aríst go bráth. Tabhair dhúinn ó ghrásta a sinn féin do mhion-scrudu.