School: Gort na Léime (roll number 13012)

Gortaleam, Co. Galway
Liam Ó Ceallaigh

1. Bhí fear ann aon uair amháin agus cuaidh sé ag goid caora. Bhi uan léi ach d'fág sé an t-uan in a dhiaidh nuair a d'iompuigh sé thart agus an chaora aige chualadh sé glór os a chionn thuas sa spéir. Aingeal Dé a bhí ann agus dubhairt sé ' íocfaidh' 'íocfaidh' más mar sin atá an sgéal ' dubhairt an fear tiúbharfaidh mé an t-uan liom freisin'
      1. supernatural practices
    Deasmúmhan P. Ó Ceallaigh
    13
    Máire Ní Fhlathbheartaigh
    Carrowntryla, Co. Galway
  2. Bhí sean bhean ann fadó agus bhíodh an fhaithchios uirthí nad gcuirfidh bail ó dhia uirthí . Lá amháin tháinic sean fhear isteach sa teach ina riabh sí na cómhnaidhe dubhairt sé léi ' is maith atá tú ag féachaint indiu'. Dimthigh sé amach annsin ag féachaint ar ghamhain a bhí tinn. Nuair bhí sé imthighte amach dubhairt an t-sean bheen le bean a mic 'Tá mé réidh a mháire níor chuir sé bail ó Dhia ná ó Mhuire orm' Nuair tháinic an