School: An Clochar, Droichead an Chláirín

Clarinbridge, Co. Galway
An tSiúr Albertus

1. Fadó riamh ní raibh aon céácht iarainn ann agus céacht adhmaid a bhíodh ag na daoine. Nuair a bhíodh daoine ag cur prataí do cuireadh siad iad le bráca.
    Nuair a bhíos síád le prataí a chur réidtigeann siad an talam. Treabhann siad le céact é. Fuirsigheann siad le bráca é. Annsin déanann siad na drilleanna. Gearrann siad feamain agus cuireann siad ins na drilleanna í, annsin gearrann siad na síolta.
    Cuireann siad ins na drilleanna iad. Nuair a bhíos na bláthanna orra cuireann siad cloch gorm orra. Baintear iad san bFóghmhar agus cuireann siad i bpoll iad. Cluduigheann said le créfóig iad. Fághtar annsin iad ar fead an
    Peig Nic Donncadha
    Mairéad Nic Dhonnnchadha