School: Garán (roll number 11721)

Garraun, Co. Galway
Teachers:
Seán Breathnach Domhnall Ua Ríoghbhardáin

1. (continued from previous page)
    cloich. Bíonn casúr beag ag an gabhainn. Tá an ceardcha cosamhail le teach. Tá adhmad mar clúdach ar an gceardchain. Tá an doras atá ins an ceardchain déanta de adhmad freisin. Tomás Ó Maidín an t-ainm atá ar an gabha a bhfuil san áit seo. Tá a cheardcha suidhte i gCill Cáimín. Déanann sé rudaí as iarann. Déanann sé cruidhte as iarann. Cuireann sé cruidhte fé chapallaibh. Gearrann sé crúb an chapaill agus annsin cuireann sé an crudh anuas ar an crúb. Bíonn an crudh go h-an te acht ní ghortuigheann sé an chapall mórán. Tar éis dó an crudh te a chur ar crúb an chapaill buaileann sé na tairngí isteach le casúr. Déanann sé a lán rudaí eile freisin as iarann. Cuireann sé píosaí nuadh isteach i gcéachtaí nuair a bhíonn siad briste. Cuireann sé an iarann isteach ins an teine. Séideann sé an teine le na builg. Bíonn a lán rudaí aige leis an obair a dhéanamh. Bíonn órd