School: Garán (roll number 11721)

Garraun, Co. Galway
Teachers:
Seán Breathnach Domhnall Ua Ríoghbhardáin

1. (continued from previous page)
    Cuireann na daoine clár ar an gcuinneóig nuair a bhíonn siad ag déanamh maighistreadh. Cuireann said maide síos tríd an chlár nuair a bhíonn siad ag déanamh maighistrín. Cuireann siad an bainne síos san gcuinneóig agus tosuigheann siad ag bualadh an uachtair. Díolann na daoine atá thart timcheall na h-áite seo a lán im. Gheibheann siad sgilling agus trí pingine air an punt. Nuair a bhíonn na ba amuigh bíonn níos mó bainne aca ná mar a bhíonn nuair a bhíonn siad istigh agus bíonn an t-uachtar níos fearr. Coinnigheann m'athair dhá bhó bainne. Fadó do deirtí go raibh na sidheóga ag tabhairt an im leo. Deireann na sean daoine nach ceart maighistriú do dhéanamh Dia Domhnach. Nuair a thagann stráinséar isteach agus na daoine a bheith ag déanamh maighistriú tosuigheann sé ag bualadh an uachtar ar eagla go dtógadh sé an t-im leis. Fadó do chuireadh na daoine splannc faoi'n gcuinneóig nuair do bhíodh siad ag déanamh maighistriugh. Cuireann na daoine cómhartha na croise ortha féin nuair a bhíonn siad ag déanamh maighistriugh. Cuireann cuid de na