School: An Clochar, Uarán Mór

Oranmore, Co. Galway
Eibhlín Ní Ghreallaigh

1. (continued from previous page)
    Maidin amahain nuair d'éirigh an naomh, tosaigh sé ag baint le laidhe, ach ní raibh sé i bhfad ag baint nuair d'éirigh uisce aníos ag deineadh poll mhór uisce ann agus tá sé ann ó shoin.
  2. Tá lios mór in n-aice le mo theach-sa, beagnach leat- mile uaim. Tá an lios sin suidhte istigh ins an gcoill agus tá a lán lán seomraí ann mar tá sé mhór ar fad.
    Tá scéal aisteach ag na sean-daoine faoi. Seo é:-
    Bí sgata fear ag dúl tré gcoill, ndeire trathnóna amhain agus do chaill siad duine acu. Shiubhal an fear seo tré'n lios agus chuiagh sé isteach go bhfeiceadh sé na seomraí. Nuair a chuaidh sé isteach píosa beag chonnaic sé bóithrín beag ag dúl tré lios. Chuaidh sé isteach ann agus níor stad sé go dtáinig sé amach bpáirc míle go leith ón lios.