School: Baile Chláir na Gaillimhe (C)

Baile Chláir, Co. Galway
Eibhlín Bean Mhic Suibhne

1. (continued from previous page)
    Osgailigh an doras dúbhairt sé agus nuair a glaoidhfhidh mé Moll Dubh an Ghleanna mara dtiochfadh sí amach ní liom í. Comh luath is ghlaoidh sé uirri thaínigh sí cuige. Tógadh na Tóirí agus sgaoileadh an bóthar abhaile leis an gcapall.
  2. Bhí fear i gCathair Ghabhann fadó. An lá seó bhí sé ag siubhall i ngárrdha agus casadh easóg air. Shiubhail sé ar an easóg agus mharbhuigh é. An oidhche sin nuair a bhí sé sa leabhadh tháinig an sean-easóg, agus d'iarr sí ar an bfhear, tuige ar mharbhuigh sé a mac. Níor dhubhairt an fear aon cheo. Marbóchaidh mise do mhac sa an easóg, agus bháin sí plac as an mac agus marbhuigh sí é.
    Micheál Ó Reachtabhra
    Cathair Ghabhann, Co. Galway