School: Naomh Nioclás, An Cladach (Buachaillí) (roll number 4501)

Townparks, Co. Galway
P.S. Ó Neachtain

1. (continued from previous page)
    bheirt ritheamh tapaidh a dhéanamh mar bíonn buachaill ag iarraidh ar greim a fhághail orainn. Bíonn dath ag gach leanbh ag imirt "Dathacha" agus bíonn deágh-Angéal is Droch-Angéal ag iarraidh ar leanbh a thabhairt leo go dtí a háite chomhnaidhthe san cluiche. Nuair a bhíonn muid ag imirt "Cruinneóga" ritheann muid agus caitheann buachaill líathróid orainn i dtreo's go mbéadh "Ár nDóghadh" againn.
    'Sé an cluiche a h-imrigheann muid in aice ár scoile ná: - Thóirigheacht."
  2. Tá Cross bóithre suidhthe in aice Droichead an Chladaigh. Dubhairt mo máthair liom go raibh na cailní agus buachailli ag domsa ar an crosbóithre. Cuiread iad san fear ar a dtugtí D'Arceadh cun bás faoi faoi carán chloch. Tá casán Aifrinn ins an gCladach agus an t-ainm atá air 'mada eisg an bhóitair' agus tá sé le feiceál go dtí an lá indú. Tá clocha beaga mar air geal dul síos ann.
        1. public infrastructure
    Máirtín de Brún