School: Naomh Nioclás, An Cladach (Buachaillí) (roll number 4501)

Townparks, Co. Galway
P.S. Ó Neachtain

1. Aon lá amháin tháinic fear siubhal go dtí mo teach. Bhí se ag díol "studs" le h-aghaidh do léine. Ceannuigh mo mháthair ceann aca agus thug sí cupán tae agus píosa arán dhó. An t-ainm a raibh ar an bhfear sin Pádhraic Ó Breanach ó Baile Loch Riach.
    Dubhairt sé le mo mháthair go raibh sé ana saibhir fadó, acht tháinic mí-ádh air agus an mí-ádh sin marach an ól. Sheas sé o'n mbord agus thug sé paidir do'm mháthair agus seo é. "Go sábhail an Mhaidean Muire thú" agus chuaidh sé amach lán t-sásta leis an bhpoinne a thug mo mháthair dhó.
    Blian in a dhiaidh an lá sin tháinic sé go dtí mo teach agus thosuigh sé ag cainnt leis na h-áiteanna a raibh sé. Dubhairt sé gur shiubhal sé ó Co. na Gaillimhe go dtí Baile Átha Cliath agus ó Co. Corcaighe go dtí Co. Dun na nGall.
      1. people by social grouping
    Pádhraic Ó Dochartaigh