School: Naomh Nioclás, An Cladach (Buachaillí) (roll number 4501)

Townparks, Co. Galway
P.S. Ó Neachtain

1. (continued from previous page)
    of the amount of Tailors that lived there long ago. I got this story from Mrs. Raftery whose age is about 78 years. She lives in Fair Hill.
    Martin Browne
    24-1-1938
  2. Páirc Uisge
    Bhí páirc ann fadó agus bhí a lán uisge ins an bpáirc sin. Cuir na sean-daoine an t-ainm sin ar an bpáirc. Bhí poll ann freisin, agus bhí gasúr óg báidhte ins an bpoll sin. Tá an páirc sin suidhte i nGaillimh.

Cnocán
    Bhí Cnocán mór i nGaillimh fadó agus bhí na daoine óga ag imirt ar an gcnoc sin gach Samhradh. Bhí cnoca eile ann freisin agus an t-ainm a bhí air ná "Cnoc na Tailliúirí", agus an t-ainm a bhí ar an gceann eile na "Cnoc a Díolán". Cuir na daoine an t-ainm ar an gcnoc sin mar bhí a lán tailliúri ann, agus cuir na daoine an t-ainm ar an gceann eile, mar bhí Aonaigh ann fadó.

Carraig
    Bhí carraig mór ar an dtráigh i nGaillimh. Carraig "Naomh Pádhraic" an t-ainm atá ar an gcarraig sin. Tá ceann eile suas i "Sean Talamh", agus bhí na daoine síos ins an bpáirc, agus bhí "Ó Chonaill" ag cainnt do na daoine a bhí istigh ins an bpáirc. An t-ainm atá ar an gcarraig sin ná "Carraig Ó Chonnaill".
    Fairhill, Co. Galway
    Martin Cox